Hulp in de Bibliotheek

Heb je een vraag over de Bibliotheek? Vind hier je antwoord.


Naar de Bibliotheek

Wat zijn de openingstijden van de Bibliotheek?

De openingstijden van onze verschillende vestigingen vind je hier.

Wat is het adres van mijn vestiging?

De adressen van de verschillende vestigingen vind je hier

Is de Bibliotheek bereikbaar via het openbaar vervoer?

Via de website 9292.nl kun je makkelijk en snel zien hoe je met het openbaar vervoer bij onze verschillende vestigingen kunt komen.

Kan ik in de Bibliotheek terecht zonder lidmaatschap?

Ook zonder lidmaatschap kun je in de bibliotheek terecht. Je kunt bijvoorbeeld de krant of een tijdschrift lezen en een kopje koffie drinken. 

Is de Bibliotheek toegankelijk voor rolstoelen?

Al onze vestigingen zijn bereikbaar per rolstoel. 


Deelnemen aan activiteiten

Wat is er te doen in de Bibliotheek?

Er is altijd van alles te doen in de Bibliotheek. Een volledig overzicht van onze activiteiten vind je op onze activiteitenpagina.

Moet ik lid zijn om deel te kunnen nemen?

Om deel te nemen aan onze activeiten hoef je geen lid te zijn. Wel moet je je vooraf aanmelden voor onze activiteiten.

Hoe kan ik mij aanmelden voor een lees- of boekenclub?

Er zijn op dit moment twee boekenclubs in onze bibliotheek: Leesbuddies en Booktalk. Bezoek de pagina's voor meer informatie of spreek een van onze medewerkers aan.


Gebruik maken van de computer

Wat kan ik doen op de computer in de Bibliotheek?

Onze vestigingen hebben computervoorzieningen voor openbaar gebruik. Tijdens openingstijden kunnen de computers gebruikt worden om te werken met Office 2016 of te printen. Daarnaast bieden de computers toegang tot internet.

In de Bibliotheek heb je exclusief toegang tot digitale kwaliteitsbestanden die geraadpleegd kunnen worden. Via deze bestanden kun je zoeken naar actuele informatie in binnenlandse en buitenlandse kranten en tijdschriften, literaire bestanden met recensies en uittreksels, consumenteninformatie en online luisteren naar muziek.

Hoe kan ik gebruik maken van de computer?

In de bibliotheek heb je vrije toegang tot het Office-pakket. Wil je ook gebruik maken van internet? Dan heb je een bibliotheekpas nodig. Ben je geen lid? Dan kun je een bezoekerspas kopen voor € 1,00.

Wat kost het computergebruik?

Computergebruik is in onze bibliotheek gratis.

Ik ben niet lid van de bibliotheek, kan ik toch gebruik maken van de computer?

Wil je geen materialen lenen, maar alleen gebruikmaken van de computer in de Bibliotheek, dan kun je een bezoekerspas nemen. De bezoekerspas kost € 1,00. Je koopt de pas aan de balie op vertoon van een geldig paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs. De pas is geldig in alle vestigingen van Bibliotheek Landgraaf-Onderbanken, maar je kan er geen materialen mee lenen. Let op: er moet altijd tegoed op staan om te kunnen printen of kopiëren.

Wat kost het printen en kopiëren?

Printen en kopiëren kosten beide € 0,05 per pagina voor zwart/wit en € 0,50 voor kleur.


WiFi

Kan ik gratis internetten in de Bibliotheek?

  • Je kunt met je eigen telefoon of laptop kostenloos inloggen op de hotspot in alle vestigingen. In de bibliotheek in het Burgerhoes kun je zonder wachtwoord inloggen. In de overige vestigingen (Merkelbeek, Schinveld en Ubach over Worms) kun je het wachtwoord vragen aan een van onze medewerkers.
  • Ben je lid van de bibliotheek of ben je in het bezit van een bezoekerspas? Dan kun je gebruik maken van onze computers met gratis internettoegang.


Geen antwoord op je vraag gevonden?

Neem contact met ons op