Activiteiten Onderbanken

Gezonde funmiddag

Wo 4 nov | 14:00-15:30 | Merkelbeek

Kinderen van groep 6, 7 en 8 zijn op 4 november van harte welkom om een gezonde funmiddag te beleven in bibliotheek Merkelbeek.

Wat gaan we doen?

Onder begeleiding van een sportvoedingscoach maken de kinderen een gezond en lekker gerecht, spelen we spelletjes en maken we veel fun.

Aanmelden

Via info@bibliotheekonderbanken.nl of 046-4428505 vóór vrijdag 30 oktober. Niet aangemeld, is niet deelnemen. De funmiddag is gratis!

 

Let op!    

Wegens coronamaatregelen kunnen ouders helaas niet meekomen/meekijken

Gezonde funmiddag

(Digi)taalactiviteiten

Klik & Tik

Ma | 13.30-15.30 | Schinveld
Di | 10.00-12.00 | Merkelbeek

Klik & Tik logo

Voor mensen die geen of heel weinig kennis en ervaring hebben met de computer en internet biedt de Bibliotheek de cursus Klik & Tik aan. Tijdens deze cursus leert u in uw eigen tempo omgaan met de computer en het internet.

Er zijn drie programma's:
Klik & Tik. De basis
Klik & Tik. Het internet op
Klik & Tik. Samen op het web

U volgt de cursus geheel in eigen tempo en u kunt instromen in de groep zodra er een plekje vrij is. Wanneer u interesse heeft, kunt u een plekje reserveren via 046-4428505 of info@bibliotheekonderbanken.nl.

Taalcafé

Wo | 13.00-15.00 | Schinveld

 

Leer de Nederlandse taal aan de hand van dagelijkse onderwerpen! Ontmoet in het Taalcafé andere mensen die de Nederlandse taal willen oefenen en ga aan de slag!

Werkwijze
Taalvrijwilligers helpen u met de Nederlandse taal tijdens het drinken van een kop koffie. U oefent samen het spreken en luisteren op een leuke, ontspannen manier. U vindt in het Taalcafé woordpselletjes, een makkelijk te lezen krant, maar vooral mensen om gezelllig mee te kletsen.

Meedoen?
Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Loop een keer binnen en doe met ons mee!

Overig aanbod

Geheugentafel

29 jan, 25 mrt, 27 mei, 30 sep, 25 nov | 14.00-15.00 | Schinveld

Tijdens de Geheugentafel kunnen mensen met geheugenproblemen, mantelzorgers en professionals elkaar ontmoeten in de bibliotheek. Een vrijwilliger van Alzheimer Parkstad Limburg is dan ook aanwezig om informatie te verstrekken en vragen te beantwoorden. Daarnaast is er een EHBD (Eerste Hulp Bij Dementie)-koffer aanwezig met informatiemateriaal. De ontmoeting en het gesprek met elkaar staan centraal.

Naast dit spreekuur heeft Bibliotheek Schinveld ook een vaste collectie rondom het thema dementie en geheugen: het Geheugenpunt. Dit is een boekenkast gevuld met informatieve boeken, romans en prentenboeken. Kom langs tijdens de openingstijden van de bibliotheek en neem een kijkje bij het Geheugenpunt.

Juridisch spreekuur

12 feb | 15.00-16.00 | Merkelbeek

Ben je ontslagen? Ontvang je geen alimentatie meer? Heb je problemen met je uitkering? Is je rijbewijs ingevorderd? Heb je ruzie met de buren? Of heb je andere juridische problemen? Kom dan naar het juridisch spreekuur in de bibliotheek.

Je krijgt hier een gratis eerste advies van een advocaat. Een afspraak maken is niet nodig. Binnenlopen bij de bieb is voldoende. Neem wel meteen de documenten mee waar je vragen over hebt!