Moeite met lezen

Makkelijk Lezen Plein

MLP

Deze site is voor iedereen die kinderen met leesproblemen begeleidt, zoals ouders, leerkrachten en bibliothecarissen. Voor kinderen die moeite hebben met lezen is er het Makkelijk Lezen Plein (MLP) in de bibliotheek.

Direct naar Makkelijk Lezen Plein

Taalhuis

Taalhuis

Wil je beter lezen, schrijven of spreken? Het Taalhuis helpt! Loop binnen tijdens ons wekelijkse taalspreekuur op vrijdagochtend, bezoek ons taalpunt in de Bibliotheek of kom naar een van onze vier Taalcaf├ęs.

Direct naar Taalhuis

Yoleo

Yoleo motiveert kinderen om wel te lezen door lezen leuk te maken! Met Yoleo verdien je leespunten die je kunt gebruiken om je virtuele kamer in te richten. Lezen met Yoleo is ook makkelijk, doordat de tekst wordt getoond en voorgelezen.

Direct naar Yoleo

Dyslexie

Balans

Oudervereniging Balans versterkt de positie van ouders van kinderen en jongeren met ontwikkelingsproblemen bij leren en/of gedrag. Dit doet Balans door belangenbehartiging en uitwisseling van kennis en ervaringen tussen ouders, onderwijs, zorg en wetenschap.

Meer info

Passend lezen

Dyslexieweb

Lezen kan altijd, dus ook als je blind, slechtziend of dyslectisch bent. Bibliotheekservice Passend Lezen heeft voor iedereen met een leesbeperking een passende oplossing, zoals Audiolezen, Braillelezen, Letterlezen en Combilezen.

Direct naar Passend lezen

Week van de alfabetisering

Met de Week van de Alfabetisering zet Stichting Lezen & Schrijven zich in voor een samenleving met ruimte voor een leven lang leren en ontwikkelen, zodat meer mensen de kans krijgen om ook op latere leeftijd beter te leren lezen, schrijven, rekenen en omgaan met de computer of smartphone. Dat is belangrijk, want onze samenleving wordt sterker als iedereen kan meedoen.

Direct naar Week van de alfabetisering