Een leven lang leren

Op zoek naar een goede leer- of werkplek? Kom naar de bibliotheek!

Op zoek naar kennis of informatie voor de school, werk of dagelijks leven? Kies dan uit het brede aanbod aan informatieve boeken, cursussen, werelddossiers of databanken! 

 • Hulp bij huiswerk Nederlands

  Kun jij wel wat hulp gebruiken bij je huiswerk Nederlands?
  Wellicht dat de filmpjes over verschillende taalonderwerpen van De Beste Leraar Nederlands 2015, Arnoud Kuijpers - ook wel bekend als de Youtube-leraar - uitkomst bieden.

 • Hulp bij huiswerk Wiskunde

  Hester Vogels is docent wiskunde bij UniC Utrecht. Op YouTube uploadt ze video's met uitleg over wiskunde op de middelbare chool. Echt heel begrijpelijk voor iedereen. Ze was ook te zien in De Wereld draait door!

 • Hulp bij werkstukken of presentaties

  Moet je een werkstuk maken of een spreekbeurt houden, maar heb je geen idee waarover? Of moet je een presentatie houden en zoek je informatie? Kijk dan eens op deze thema-pagina's.  

 • Gratis online cursussen voor leden

  Online cursussen volgen met je bibliotheekpas... Het kan vanaf nu! Bibliotheekleden krijgen gratis toegang tot een aantal speciaal samengestelde pakketten met cursussen van de HEMA academie.

 • Delpher kranten & tijdschriften

  In Delpher vindt u miljoenen gedigitaliseerde teksten uit Nederlandse kranten, boeken, tijdschriften en radiobulletins die u allemaal woord voor woord kunt doorzoeken.De teksten komen uit de collecties van diverse wetenschappelijke instellingen, bibliotheken en erfgoedinstellingen.

Maastricht University

Tips! (alleen in de bibliotheek te raadplegen)

Een leven lang leren

Ruime faciliteiten in Burgerhoes

Cursussen/workshops Burgerhoes & Bibliotheek (in voorbereiding)

Ontdek de wereld dossiers