weekalfabetisering

Week van de alfabetisering 2019

week van de alfabetisering

Van 9 tot en met 15 september organiseert stichting lezen en schrijven de week van de alfabetisering. Tijdens deze week komen organisaties in actie voor een geletterd Nederland omdat iedereen in Nederland de kans moet krijgen te leren lezen, schrijven, rekenen en omgaan met de computer of smartphone.

Ook wij komen deze week in actie! Doe mee:

Taalcafé
Tijdens het taalcafé in de bibliotheek speur je tijdens deze speciale editie met een groepje naar cijfers in en rond de bibliotheek. Kraak de code en ontdek het verborgen woord!
Maandag 09 september
Tijd: 09:30 – 11:00 uur
Locatie: Bibliotheek Landgraaf (Burgerhoes)

Taalborrel
De bibliotheek Schinveld opent haar deuren voor een taalborrel. Ontdek wat het Taalpunt in de bieb te bieden heeft door mee te doen in een taalcafé en krijg informatie over laaggeletterdheid. Een hapje en drankje staan voor je klaar!
Maandag 09 september
Tijd: 19:00 - 20:30 uur
Locatie: Bibliotheek Schinveld (Sjinskoel)

Kennismaking met de bibliotheek
Ontdek wat de bibliotheek allemaal biedt! Tijdens deze laagdrempelige kennismaking met de bibliotheek krijgen deelnemers een interactieve rondleiding. Je krijgt inzicht in het Taalhuis, de collectie en gaat zelf aan de slag met zoekopdrachten.
Dinsdag 10 september
Tijd: 09:30 – 11:00 uur
Locatie: Bibliotheek Landgraaf (Burgerhoes)
Aanmelden via m.houben@bibliotheeklandgraaf.nl of 045-5695661

Taalcafé bibliotheek Schinveld
Het wekelijks taalcafé in de bibliotheek Schinveld test dit keer je kennis van de Nederlandse taal! Kom voor een leuke quiz naar de bibliotheek en ga alleen óf samen met je taalmaatje aan de slag.
Woensdag 11 september
Tijd: 09:30 – 11:30 uur
Locatie: Bibliotheek Schinveld (Sjinskoel)

Lancering Voorleesexpress
Tijdens de week van de alfabetisering wordt de Voorleesexpress officieel gelanceerd. Wil jij ontdekken hoe taal en creativiteit samengaan? Wil jij meer te weten komen over het project? Ben je nieuwsgierig naar hoe je taal binnenshuis een mooie plek kunt geven? Breng dan deze middag een bezoek en laat je verrassen.
Woensdag 11 september
Tijd: 14:00 – 14:00 uur
Locatie: Bibliotheek Landgraaf (Burgerhoes)

Kookworkshop
In samenwerking met sportvoedingscoach André Mostard en Welsun kun je deelnemen aan een kookworkshop. Omdat taal het uitgangspunt is worden etiketten gelezen en recepten besproken. Samen met de groep kom je tot een heerlijk resultaat!
Donderdag 12 september
Tijd: 10:00 – 12:00 uur
Locatie: Welsun (Sunplein 19)

Taalhuisspreekuur
In het taalhuisspreekuur vertellen een taalvrijwilliger en een medewerker van bibliotheek Landgraaf je over laaggeletterdheid, het Taalhuis in de bibliotheek en het taalaanbod. Ben je geïnteresseerd in vrijwilligerswerk of wil je aan de slag met je taalkennis? Loop dan binnen!
Vrijdag 13 september
Tijd: 14:30 -15:30 uur
Locatie: Bibliotheek Landgraaf (Burgerhoes)