taalhuisopening

taalpunt

Leer beter Nederlands lezen, spreken en schrijven in het nieuwe Taalpunt Onderbanken!


Heeft u moeite met Nederlands lezen, spreken, schrijven of bent u digitaal niet sterk? Bezoek ons nieuwe Taalpunt in de bibliotheek Schinveld en ga samen met een taalvrijwilliger aan de slag of volg een cursus om uw digitale vaardigheden te verbeteren!

Opening
De bibliotheek Schinveld opent op donderdag 6 september om 15:30 uur haar nieuwe Taalpunt! Gedeputeerde Teunissen, provincie Limburg, opent het Taalpunt waarna de bezoekers de faciliteiten kunnen bekijken. We sluiten de middag af met een borrel en u krijgt de kans alvast kennis te maken met wat het Taalpunt en haar vrijwilligers te bieden hebben. Om 17:00 uur is het programma ten einde.


Het Taalpunt
In een maatschappij waar zelfredzaamheid gevraagd wordt, zijn basisvaardigheden als taal, rekenen en digitale kennis van groot belang. Niet iedereen beschikt over voldoende kennis van de Nederlandse taal, wat gevolgen voor het dagelijks leven kan hebben. Bibliotheek Landgraaf-Onderbanken biedt daarom een-op-een begeleiding en cursussen aan om de taal en digitale vaardigheden van haar deelnemers te vergroten en daarmee hun zelfredzaamheid in de maatschappij.

In het Taalpunt helpen getrainde taalvrijwilligers u op weg. Samen met hen oefent u met behulp van verschillende materialen. Zo zijn er eenvoudig te lezen boeken en kranten, taalboeken en computers om te oefenen met taal en internet.


Taalcafé
In oktober start de bibliotheek Schinveld in het kader van het Taalpunt met het Taalcafé. Iedere dinsdagmiddag maken onze taalvrijwilligers u wegwijs in de Nederlandse taal door onder andere taalspellen en het bespreken van actualiteiten. Tijdens het drinken van een kop koffie ontmoet u ook andere mensen die graag beter Nederlands willen leren spreken en luisteren.
Meedoen?

Bent u nieuwsgierig geworden of wilt u graag aan de slag met het verbeteren van uw (digi)taalvaardigheden? Dan bent u van harte welkom de feestelijke opening van het Taalpunt bij te wonen op donderdag 6 september van 15:30 – 17:00 uur in de bibliotheek Schinveld.

Daarnaast kunt u vrijblijvend binnenlopen tijdens de openingstijden van de bibliotheek of contact opnemen via: info@bibliotheekonderbanken.nl, tel: 045 - 455257448.
Het Taalcafé vindt vanaf oktober iedere eerste dinsdag van de maand plaats van 13:30-15:15 uur in de bibliotheek Schinveld.

Er zijn geen kosten verbonden aan de cursussen en de één op één begeleiding door een taalvrijwilliger.

Locatie
Bibliotheek Schinveld
Kloosterstraat 7F
6451 EN Schinveld