contact

contact met je baby

Workshop “Contact en communiceren met je baby, dreumes of jonge peuter” met heel veel praktische tips voor ouders en professionals.

Door babycoach Esther Sluijsmans

De ontwikkeling van en de manier waarop een klein kind de omgeving iets duidelijk maakt verandert in een snel tempo naar naarmate het ouder wordt. Een jonge baby kan je nog niets vertellen met woorden, maar als je goed naar je baby kijkt dan heeft hij ons wel heel veel te vertellen. Wat begrijpt een baby precies? Hoe kun je daar als ouder/verzorger rekening mee houden? En wat is de functie van huilen? Hoe ga je daar als ouder mee om? Op welke wijze kun je je jonge kind laten weten dat je er voor hem bent?

Wanneer een baby ouder wordt, wordt de manier van contact maken bewuster en met meer controle. Wat verandert er in zijn ontwikkeling waardoor dit mogelijk is? En hoe kun je je kindje helpen in deze ontwikkeling? Wanneer gaat het taal begrijpen en hoe ontwikkelt de taal en spraak zich? En wat vraag het van jou als ouder / opvoeder of professional wanneer een baby volop in ontwikkeling is en je steeds bewuster dingen duidelijk kan maken? Op welke wijze kun je je kindje op een stimulerende wijze helpen?
De workshop ‘contact en communiceren met je baby, dreumes of jonge peuter’ is zeer geschikt voor ouders/verzorgers met kinderen tot 3 jaar en voor professionals die werken met kinderen tot 3 jaar.

Esther Sluijsmans, logopediste, babycoach en babygebaren docent vertelt over de communicatieve mogelijkheden van een baby, dreumes en peuter. Je krijgt meer inzicht in de prille spraak-taalontwikkeling in relatie met de andere ontwikkelingsgebieden van een baby, dreumes en/of peuter. Er wordt o.a. ingegaan op huilen en het inzet van babygebaren in de communicatie. Door het volgen van de workshop kunt je beter aansluiten bij de communicatieve mogelijkheden van een (zeer) jong kind waardoor de communicatie met minder frustratie en meer plezier verloopt!
Wil je meer weten over Esther, haar werkwijze en expertises? Neem een kijkje op haar site www.babycoaching-esther.nl

Waar: bibliotheek Landgraaf
Wanneer: dinsdag 9 oktober
Aanvang: 19.30 uur tot 21.30 uur
Toegang: gratis
Aanmelden: info@bibliotheeklandgraaf.nl of 045-5695660