actoverzicht

JOGG

JOGG

JOGG Beekdaelen in Servicepunt Merkelbeek

Met het project Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) zet JOGG samen met de bibliotheek Landgraaf-Onderbanken en de gemeente Beekdaelen zich in om jongeren op gezond gewicht te krijgen.
1 op de 7 Nederlandse jongeren kampt namelijk met overgewicht.
Door lokale samenwerkingen en initiatieven te starten (met sportclubs, gemeente, bibliotheken en scholen) hoopt JOGG op een bewustmakingscampagne en een actieve aanpak.
Lees meer

 

 

Taalcafé Schinveld

taalcafé

In een maatschappij waar zelfredzaamheid gevraagd wordt, zijn basisvaardigheden als taal, rekenen en digitale kennis van groot belang. Niet iedereen beschikt over voldoende kennis van de Nederlandse taal wat gevolgen voor het dagelijks leven kan hebben.

Bibliotheek Landgraaf-Onderbanken organiseert daarom in samenwerking met CMWW een Taalcafé. Tijdens de koffie ontmoeten deelnemers elkaar en oefenen op een laagdrempelige manier met de Nederlandse taal. Zo lezen ze samen teksten, de krant, spelen taalspellen zoals Scrabble en praten met elkaar over alledaagse dingen. Meedoen?
Lees meer

 

 

geheugentafel

Geheugentafel in bibliotheek Schinveld

Vanaf mei 2019 start Bibliotheek Landgraaf – Onderbanken in samenwerking met Alzheimer Parkstad Limburg het spreekuur “de Geheugentafel”in Bibliotheek Schinveld. U bent van harte welkom tijdens de opening op donderdag 29 mei om 14.00 uur.

Tijdens de Geheugentafel kunnen mensen met geheugenproblemen, mantelzorgers en professionals elkaar ontmoeten in de bibliotheek. Een vrijwilliger van Alzheimer Parkstad Limburg is dan ook aanwezig om informatie te verstrekken en vragen te beantwoorden.
Lees meer