actoverzicht

maskers

Woensdag 31 januari

Creatieve workshop “masker maken”

De bibliotheek organiseert een gezellige creatieve workshop voor kinderen van 5 tot 12 jaar. We gaan een masker voor de carnaval maken. Voor alle deelnemers is er ook een drankje en wat lekkers. 
Lees meer

 

 

belastingdienst

2 en 16 februari 

Vragen over de belasting? Kom naar het inloopspreekuur van bibliotheek Landgraaf..

Heeft u moeite met het invullen van uw belastingpapieren en heeft u een hierover een vraag. Kom dan naar het gratis belastingspreekuur in de bibliotheek.
Tijdens het belastingspreekuur kunt u terecht met vragen over het invullen van uw belastingpapieren. Fred Hagelaars, werkzaam geweest bij FIOD helpt u op weg.
Lees meer

 

 

santiago de compostela

Woensdag 7 februari 

Lezing: Santiago de Compostela

Op 7 februari zullen Landgravenaren Margriet en Pierre Kusters u door beelden, verhalen en muziek deelgenoot maken van hun pelgrimstocht door Frankrijk en Spanje naar Santiago de Compostela. Op 18 juni 2017 kwamen ze aan in die stad, waar volgens de overlevering het gebeente rust van Jacobus de Meerdere, apostel van Jezus.
Lees meer

 

 

salsa

28 februari 

Workshop Salsa

Bewegen is goed voor iedereen en wat is er nu leuker om samen te dansen?!
Kom op 28 februari naar mama-café in de bibliotheek dan krijg jij daar een gratis miniworkshop Salsa. Natuurlijk mag jij je kindje meenemen. De workshop wordt gegeven door Miranda Dusanzon van Mira-n-Danza. Deelname is zoals altijd gratis maar aanmelden is verplicht!
Lees meer

 

 

antartica

12 maart 

Lezing: “Het verhaal van een ambassadrice van Antarctica …”

Ethel Borggreven deelt met u in de bibliotheek van Landgraaf haar reiservaring over een 3-weekse trip naar de Falklandeilanden, South Georgia en het Antarctisch schiereiland. Laat u meevoeren in dit persoonlijke verhaal met educatief tintje over het dierenleven dat hier te vinden is, zoals de zuidelijke rotspinguïn, de koningspinguïn, de reuzenalbatros, de zeeolifant, de krabbeneter en andere dieren.
Lees meer

 

 

inloop soos

21 februari tot 27 juni 

Vrije inloopmiddagen in de SOOS in het Burgerhoes Landgraaf

Vanaf 21 februari tot 27 juni zal als pilot wekelijks een vrije inloopmiddag georganiseerd worden in de Soos van Seniorweb, waarbij de bibliotheek ook een handje toesteekt.
De middag is gratis en ook bestemd voor niet-leden van Seniorweb en bibliotheek Landgraaf.
Deze woensdagmiddagen staan in het teken van verschillende thema’s. Het tijdstip is steeds van 14.00-16.00 uur. U kunt dan terecht met uw problemen. Let op: er wordt geen les gegeven, maar er wordt geprobeerd oplossingen te vinden voor deze problemen.
Lees meer

 

 

digisterker

Sterker naar de digitale overheid met Digisterker

U wordt als burger steeds vaker doorverwezen naar hun digitale loketten. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing. Daarmee probeert de overheid deze vorm van dienstverlening van burgers, bedrijven en organisaties te stimuleren. Digisterker stelt zich ten doel burgers te leren werken met de elektronische overheid, zodat zij zelfstandig gebruik kunnen maken van deze vorm van dienstverlening van bijvoorbeeld de gemeente, UWV en de Belastingdienst. 
In september en november zullen in de bibliotheek Landgraaf nieuwe cursussen starten.
Lees meer 

 

klikentik

CURSUS KLIK&TIK

Wilt u graag leren om de computer te gebruiken? Kom dan naar de cursus Klik&Tik en u leert:

  • Hoe werkt de computer, de muis en het toestenbord?
  • Zoeken en vinden op het internet
  • Hoe gebruikt u Facebook en andere social media?
  • E-mails sturen en ontvangen

Lees meer

 

taalvaardigheid

Campagne Taalvaardigheid

Nederlands moeilijk? De Bibliotheek helpt!

In Nederland hebben zo'n 2,5 miljoen mensen van zestien jaar en ouder moeite met lezen en schrijven. Dat zijn nieuwkomers, maar ook mensen die hier zijn geboren en getogen. Zij ervaren elke dag hoe lastig het is om niet goed te kunnen lezen en schrijven. Met zo'n groot aantal is er een grote kans dat jij ook iemand kent. Verwijs hen dan naar de Bibliotheek.

Activiteiten
De Bibliotheek helpt mensen graag om de taal beter te leren. Het maakt niet uit of zij Nederlands als moedertaal hebben of anderstalig zijn. Er zijn groepsactiviteiten, maar ook mogelijkheden om individueel te oefenen. Soms organiseren we dit zelf, met vrijwilligers, en soms samen met andere organisaties. De meeste activiteiten zijn gratis, ook voor wie geen lid is van de Bibliotheek.
Lees meer