actoverzicht

italie

Woensdag 15 augustus

Multivisionshow “Belevenis Ontmoetingen met Italië”

Italië biedt het hele jaar door droombestemmingen aan, of je nu voorkeur hebt voor een cultuur-of strandvakantie of actieve ontspanning zoekt.
De bekende fotograaf Guus Reinartz laat ons in deze show genieten van enkele regio’s in meerdere jaargetijden. De Amalfikust, Genua, Venetië en Piemonte passeren o.a. de revue.
Lees meer

 

 

numerologie

Vrijdag 17 augustus

Workshop “Numerologie”

Voor de numerologie is de geboortedatum en de volledige geboortenamen belangrijk. Niemand krijgt zomaar een naam en wordt toevallig op een bepaalde datum geboren. Numerologie is heel geschikt om een karakteranalyse te maken en maakt onze zwakke en sterke punten zichtbaar om ons zelf en onze medemensen beter te begrijpen. Tijdens de workshop worden de 9 nummers besproken. Vervolgens berekent ieder zijn eigen geboortenummer en gaan we gezamenlijk kijken wat dit betekent en of er overeenkomsten zijn onderling.
Lees meer

 

 

Jos Tomasse

Woensdag 22 augustus

Komische conference: “Zoete koek” door Jos Thomasse

Onze taal is doorspekt met spreekwoorden en gezegden, vaak puur Nederlandse uitdrukkingen en heel vaak gaan ze over….eten.
“Zoete koek” is een hilarische conference met onze taal en de daar in gebruikte spreekwoorden en gezegden met eten en drinken als onderwerp. De herkomst en het goed of fout gebruik hiervan leidt tot komische situaties.
Lees meer

 

 

portret

Woensdag 29 augustus

Lezing: “Portret in de beeldende kunst” door Arjen van Prooijen

Het verbeelden van het menselijk gelaat is een van de oudste thema’s in de kunstgeschiedenis. Toch is niet elk gezicht ook een echt portret. Een verbeelding van Maria bijvoorbeeld is misschien eerder een beeldconventie, een afspraak over hoe iemand verbeeld dient te worden. We weten immers niet zeker hoe Maria eruit heeft gezien. We gaan in deze lezing op zoek naar echte portretten en zullen ontdekken dat deze geschiedenis pas begint bij de renaissance.
Lees meer

 

 

werkfit

Werk-fit helpt je verder!

Ben je op zoek naar (ander) werk? Daar kun je soms wel wat hulp bij gebruiken. Met de maandelijkse Werk-Fit bijeenkomst biedt Bibliotheek Landgraaf - Onderbanken jou de kans om andere werkzoekenden te ontmoeten, te netwerken en ervaringen te delen. Je deelt tips met andere werkzoekenden en er zijn regelmatig gastsprekers aanwezig die je bijpraten over relevante onderwerpen. 
Lees meer

 

 

 

inloop soos

21 februari tot 27 juni 

Vrije inloopmiddagen in de SOOS in het Burgerhoes Landgraaf

Vanaf 21 februari tot 27 juni zal als pilot wekelijks een vrije inloopmiddag georganiseerd worden in de Soos van Seniorweb, waarbij de bibliotheek ook een handje toesteekt.
De middag is gratis en ook bestemd voor niet-leden van Seniorweb en bibliotheek Landgraaf.
Deze woensdagmiddagen staan in het teken van verschillende thema’s. Het tijdstip is steeds van 14.00-16.00 uur. U kunt dan terecht met uw problemen. Let op: er wordt geen les gegeven, maar er wordt geprobeerd oplossingen te vinden voor deze problemen.
Lees meer

 

 

digisterker

Sterker naar de digitale overheid met Digisterker

U wordt als burger steeds vaker doorverwezen naar hun digitale loketten. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing. Daarmee probeert de overheid deze vorm van dienstverlening van burgers, bedrijven en organisaties te stimuleren. Digisterker stelt zich ten doel burgers te leren werken met de elektronische overheid, zodat zij zelfstandig gebruik kunnen maken van deze vorm van dienstverlening van bijvoorbeeld de gemeente, UWV en de Belastingdienst. 
In september en november zullen in de bibliotheek Landgraaf nieuwe cursussen starten.
Lees meer 

 

klikentik

CURSUS KLIK&TIK

Wilt u graag leren om de computer te gebruiken? Kom dan naar de cursus Klik&Tik en u leert:

  • Hoe werkt de computer, de muis en het toestenbord?
  • Zoeken en vinden op het internet
  • Hoe gebruikt u Facebook en andere social media?
  • E-mails sturen en ontvangen

Lees meer

 

taalvaardigheid

Campagne Taalvaardigheid

Nederlands moeilijk? De Bibliotheek helpt!

In Nederland hebben zo'n 2,5 miljoen mensen van zestien jaar en ouder moeite met lezen en schrijven. Dat zijn nieuwkomers, maar ook mensen die hier zijn geboren en getogen. Zij ervaren elke dag hoe lastig het is om niet goed te kunnen lezen en schrijven. Met zo'n groot aantal is er een grote kans dat jij ook iemand kent. Verwijs hen dan naar de Bibliotheek.

Activiteiten
De Bibliotheek helpt mensen graag om de taal beter te leren. Het maakt niet uit of zij Nederlands als moedertaal hebben of anderstalig zijn. Er zijn groepsactiviteiten, maar ook mogelijkheden om individueel te oefenen. Soms organiseren we dit zelf, met vrijwilligers, en soms samen met andere organisaties. De meeste activiteiten zijn gratis, ook voor wie geen lid is van de Bibliotheek.
Lees meer