Thuis

Nu we door corona met z'n allen thuis moeten blijven, heeft de bieb voor jong en oud allerlei (lees)tips op een rijtje gezet. Zo hoef je je niet meer te vervelen.


Voor iedereen

E-books

Je leest de e-books op een tablet, pc, smartphone of e-reader. Bekijk snel het gevarieerde aanbod.

Tijdschriftenbieb

Tijdens de bibliotheeksluiting toch tijdschriften lezen? Dat kan met de Tijdschriftenbieb

Online cursussen

Leer online en blijf je ontwikkelen met de online cursussen van de Bibliotheek. (Beschikbaar vanaf 1 februari)

Luisterboeken

Met de LuisterBieb geniet je altijd en overal van de mooiste luisterboeken. Download de gratis app voor tablet of smartphone. Er zijn voor alle leeftijdscategorie√ęn boeken.

Passend Lezen

Lezen kan altijd, dus ook als je blind, slechtziend of dyslectisch bent. Bibliotheekservice Passend Lezen heeft voor iedereen met een leesbeperking een passende oplossing.

Jeugd

Digitale Voorleestas

Ben je door je eigen prentenboeken heen en is de bieb dicht? Hier vind je elke week twee nieuwe digitale exemplaren met opdrachten.

Voorleesfilmpjes

Op Voorleesfilmpjes vind je een groot aanbod van gedigitaliseerde prentenboeken. Met je Bibliotheekaccount kun je onbeperkt genieten van alle filmpjes. Kijk en luister naar de mooiste!

Voorleeshoek

Ieder kind verdient het om elke dag voorgelezen te worden, daarom geeft de Voorleeshoek toegang tot de leukste en mooiste manier van voorlezen.

Bereslim

Bereslim is voor kinderen van 3 tot 7 jaar en hun ouders en opvoeders. Kinderen kunnen prachtige prentenboeken bekijken en leerzame spelletjes spelen. Bereslim kun je thuis gebruiken.

Nationale Voorleesdagen

Voorlezen is heerlijk om te doen en zo gezellig! Hier inspireren we je graag met tips om het voorlezen nog leuker te maken. Omdat de Bibliotheek momenteel dicht is, hebben we een aantal e-books voor je op een rijtje gezet om uit voor te lezen. Of maak een printje van de leuke Coco kan het kleurplaat en laat de kinderen dit lieve vogeltje inkleuren. Ondertussen kunnen jullie luisteren en meezingen met het enige echte Coco-liedje.

Junior Einstein

Met Junior Einstein kun je online oefenen voor alle vakken van de basisschool! Log in met je Bibliotheekaccount.

Yoleo

Lezen met Yoleo is makkelijk. De tekst wordt getoond √©n voorgelezen. Een soort karaoke dus! Log in met je Bibliotheekaccount.

Jongeren

Taalbaas

Hoe zorg je ervoor dat iemand niet kan stoppen met lezen? En hoe krijgt Netflix het toch voor elkaar dat jij aflevering na aflevering bingewatcht? Dat heeft een he-le-boel te maken met taal. Schrijvers gebruiken daar allemaal trucjes voor. Het goede nieuws is dat ook jij deze trucjes kan leren. Onze taalbazen helpen je daar graag mee.

Literatuurgeschiedenis

Of het nou voor een verslag voor school is, een werkstuk voor je studie of gewoon uit eigen interesse: lees hier over literaire teksten van de middeleeuwen tot nu en leer meer over de schrijvers, thema's en stromingen.