Allles over e-books & apps

 • E-books

  Met uw lidmaatschap e-books lenen en lezen.....Dat kan! Handig met tablet, smartphone en e-reader.

 • Eregalerij

  De eBooks eregalerij is in april 2011 gelanceerd in samenwerking met het Letterkundig Museum en de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren en bevat vijfentwintig klassiekers uit de Nederlandse literatuur. Bijzonder aan deze e-books is dat ze zijn verrijkt met achtergrondinformatie.  

 • Project Gutenberg

  Belangrijke of succesvolle boeken waarvan het auteursrecht inmiddels verlopen is, zoals veel oude filosofische teksten, maar b.v. ook de Sherlock Holmes-verhalen van Conan Doyle of de Tarzan-verhalen van Edgar Rice Burroughs. Na beëindiging in 2001 is dit project opgevolgd door DBNL (ePub-formaat).

 • Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse letteren

  De DBNL ontsloot medio 2014 een collectie van ruim 11.000 gedigitaliseerde boeken en tijdschriften op het gebied van de Nederlandstalige literatuur, taal en cultuurgeschiedenis. De boeken zijn te downloaden in ePub en PDF-formaat.

 • Veelgestelde vragen

  Informatie over het aanmaken van een webaccount, het lenen van e-books etc.

 • Educatieve apps voor de jeugd

  Voor (leren) lezen zijn zoveel educatieve apps op de markt. Hoe weet je nu welke apps écht leuk en educatief verantwoord zijn voor je kind?

 • Bereslim prentenboeken

  Bereslim Boeken zijn digitale prentenboeken voor kinderen van 3 tot 7 jaar die bijdragen aan de taalontwikkeling.  

 • Digitale prentenboeken

  Verwondering, vermaak, vertedering. Kinderen houden van digitale prentenboeken. Korte filmpjes met geluid gebaseerd op prachtige prentenboeken. De digitale prentenboeken zijn ideaal voor kinderen in groep 1 en 2 van de basisschool. Daarnaast zijn ze geschikt voor kinderen in zowel voorschoolse educatie als groep 3 en 4.

 • VakantieBieb app

  Of je nu op vakantie gaat of thuis blijft, in de VakantieBieb-app vind je een leuk en gratis leespakket voor het hele gezin.

 • Luisterboeken

  Geniet van luisterboeken. Altijd en overal. Je favoriete luisterboek met één druk op de knop downloaden? Installeer de gratis LuisterBieb-app op je tablet of smartphone.

 • Luisterbieb app

  Steeds meer mensen ontdekken de Luisterbieb. Het aantal mensen dat de app gedownload heeft op hun smartphone of tablet is van 60.000 gestegen naar bijna 90.000. De top 3 downloads zijn de luisterboeken van Isa Hoes, Saskia Noort en Jan Brokken. Met de LuisterBieb geniet je van de beste luisterboeken, waar en wanneer jij dat wilt!

 • Boekensalon app

  Alle informatie over een boek direct bij de hand, inclusief recensie? Dit kan met gratis deBoekensalon.nl app. Scan de barcode of zoek op auteur, titel of ISBN. Waar je maar wilt. Haal de informatie op en leg het boek vast in je favorietenlijstje. Handige geheugensteun in bibliotheek of boekhandel. 

 • VakantieBieb

  Of je nu op vakantie gaat of thuis blijft, in de VakantieBieb-app vind je een leuk en gratis leespakket voor het hele gezin.                                 

 • Lezen terwijl je wacht!

  Lezen terwijl je wacht Vertraging? Geen probleem, schrijvers helpen je de tijd door te komen. Met de vertragingsapp downloaden, die hoef je je nooit meer te vervelen op het perron of in de bushalte. Je vindt hier een verzameling korte verhalen en boekfragmenten, speciaal geselecteerd voor de Iphone en Ipad. Al naar gelang de vertraging kan de lezer kiezen uit verhalen met een leestijd van 5, 10, 15 tot 60 minuten. 

 • Boekwijzer app

  In één oogopslag kunnen zien welke radio- en televisieprogramma’s er op een dag zijn over boeken en met schrijvers? Welke films, series en documentaires op boeken gebaseerd zijn? En dat nog even snel op uw smartphone of tablet bekijken? Dat kan! Via de app BoekWijzer die gratis is te downloaden uit de App Store of Google Play. Een aanrader!