E-books en apps

In de Bibliotheek vind je een enorme collectie e-books. Daarnaast biedt de Bibliotheek een groot aantal apps aan. 

E-books

E-books en luisterboeken

E-books

Met je Bibliotheeklidmaatschap e-books lenen en lezen? Dat kan! Je leest de e-books op een tablet, pc, smartphone of e-reader. Bekijk snel het gevarieerde aanbod en geniet waar en wanneer je maar wilt van de mooiste verhalen.

DBNL

DBNL

De Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL) is een digitale collectie van teksten die behoren tot de Nederlandse letterkunde, taalkunde en cultuurgeschiedenis van de vroegste tijd tot heden. 

Project Gutenberg

Gutenberg Project

Belangrijke of succesvolle boeken waarvan het auteursrecht inmiddels verlopen is, zoals veel oude filosofische teksten, maar bijvoorbeeld ook de Sherlock Holmes-verhalen van Conan Doyle vind je op deze site.

E-books Eregalerij

De e-Books Eeregalerij is in april 2011 gelanceerd in samenwerking met het Letterkundig Museum en de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren en bevat vijfentwintig klassiekers uit de Nederlandse literatuur. Bijzonder aan deze e-books is dat ze zijn verrijkt met achtergrondinformatie.

Naar de Eregalerij

Apps

Iguana Bibliotheek app

Gebruik de app om te zoeken en te reserveren in de collectie van je Bibliotheek. Je kunt materialen reserveren en je uitleningen verlengen. 

BoekWijzer app

Via de app kun je zien welke radio- en televisieprogramma's er op een dag zijn over boeken en met schrijvers. En welke films, series en documentaires op boeken gebaseerd zijn.