Voorlezen

BoekStart

BoekStart

Samen een boekje lezen versterkt de band met je baby en vergroot de woordenschat van je kind. BoekStart is een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten. 

Bereslim

Bereslim

Bereslim is voor kinderen van 3 tot 7 jaar en hun ouders en opvoeders. Kinderen kunnen prachtige prentenboeken bekijken en leerzame spelletjes spelen. Bereslim kun je thuis gebruiken.

Voorleesfilmpjes

BoekStart

Op Voorleesfilmpjes vind je een groot aanbod van gedigitaliseerde prentenboeken. Met je Bibliotheekaccount kun je onbeperkt genieten van alle filmpjes. Kijk en luister naar de mooiste!

VoorleesExpress

VoorleesExpress

De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Een half jaar lang komt er een vrijwilliger bij een gezin thuis om voor te lezen en taalspelletjes te doen.

Boeken over voorlezen

Landelijke voorleescampagnes

De Nationale Voorleesdagen 2021

De Nationale Voorleeswedstrijd

Prentenboek van het jaar 2021

Loes Riphagen Coco kan het!

Vogeltje Coco durft niet te vliegen. Haar moeder probeert haar over te halen, en het lijkt Coco ook best fijn, maar toch durft ze niet. Totdat mama haar een zetje geeft. Prentenboek met krachtige, intens gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Bekijk dit boek