Voorlezen

BoekStart

BoekStart

Samen een boekje lezen versterkt de band met je baby en vergroot de woordenschat van je kind. BoekStart is een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten. 

Bereslim

Bereslim

Bereslim is voor kinderen van 3 tot 7 jaar en hun ouders en opvoeders. Kinderen kunnen prachtige prentenboeken bekijken en leerzame spelletjes spelen. Bereslim kun je thuis gebruiken.

Voorleesfilmpjes

BoekStart

Op Voorleesfilmpjes vind je een groot aanbod van gedigitaliseerde prentenboeken. Met je Bibliotheekaccount kun je onbeperkt genieten van alle filmpjes. Kijk en luister naar de mooiste!

VoorleesExpress

VoorleesExpress

De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Een half jaar lang komt er een vrijwilliger bij een gezin thuis om voor te lezen en taalspelletjes te doen.

Boeken over voorlezen

Landelijke voorleescampagnes

De Nationale Voorleesdagen 2020

De Nationale Voorleeswedstrijd

Prentenboek van het jaar 2020

Moppereend

Joyce Dunbar, Petr Horáček

Eend loopt te mopperen. Ze heeft niemand om mee te spelen. Er verschijnt een grijze wolk boven haar hoofd die steeds groter wordt. Want alle dieren die ze vraagt, willen spelletjes doen die Eend niet leuk vindt. Dan wordt de wolk zo groot en zwart dat...

Bekijk dit boek