Geheugentafel

Maandelijks spreekuur over dementie

Maandelijks kunnen mensen met geheugenproblemen, mantelzorgers en professionals elkaar ontmoeten aan de Geheugentafel in de bibliotheek. Een vrijwilliger van Alzheimer Parkstad Limburg is aanwezig om informatie te verstrekken en vragen te beantwoorden. Ook is er een EHBD-koffer (Eerste Hulp Bij Dementie) aanwezig met allerlei informatiemateriaal. De ontmoeting en het gesprek met elkaar staan centraal. De bibliotheek zorgt voor een plezierige ontmoetingsplek

Waar?
Bibliotheek Landgraaf, Burgerhoes

Wanneer?
23 januari, 30 april, 25 juni, 24 september en 26 november van 15.00 tot 16.00 uur.

Een kast vol boeken

Naast het maandelijkse spreekuur heeft Bibliotheek Landgraaf–Onderbanken ook een vaste collectie rondom het thema dementie en geheugen: het Geheugenkabinet. Dit is een boekenkast gevuld met informatieve boeken, romans, prentenboeken, cd’s en spelletjes. Kom langs tijdens openingstijden van de bibliotheek en neem een kijkje bij het Geheugenkabinet.

Limburg en dementie

Dementie is een aandoening die niet te genezen is. Het aantal gevallen neemt de komende jaren schrikbarend toe. In Limburg nog veel harder dan in de rest van het land. 30% van de gevallen van dementie is te voorkomen door een bepaalde leefstijl aan te nemen. Informatie hierover is verkrijgbaar in het Geheugenkabinet of kom langs bij de Geheugentafel in Bibliotheek Landgraaf–Onderbanken.

Boeken over dementie