actoverzicht

dolomieten

Dinsdag 1 augustus
Multivisionshow “Belevenis Dolomieten”  door fotograaf Guus Reinartz

In het Pustertal, dichtbij Bruneck, verloopt het ladinische Gadertal in zuidelijke richting. Dit dal leidt o.a. naar beroemde bergen zoals de Peitlerkofel, de Heiligkreuzkofel, de Sella en de unieke hochalmen van Fanes, Sennes en Prags.
Lees meer 

selfies

Dinsdag 8 augustus
Workshop:” Groepsportret, portretten & selfies maken met de smartphone”

In deze workshop gaat u onder leiding van een ervaren fotograaf selfies & portretten maken met de smartphone. U zult ervaren dat een goed portret maken meer is dan een druk op de knop.
Lees meer 

sri lanka

Woensdag 16 augustus
Lezing: “Sri Lanka”” door Jo Knubben(bekend van de wandelboekjes)

Jo Knubben vertelt voor de pauze over het Senehasaproject in Sri Lanka.  Het is een project voor kansarme ouderen. In 2006 is de start geweest voor de bouw van een kleinschalig zorgcentrum in Baddegama. Het Seniorhome bestaat uit 4 groepswoningen en een hoofdgebouw met een capaciteit voor 48 bewoners.
Lees meer 

engeland

Maandag 21 augustus
Lezing: “Engeland, land met veel facetten” door drs. Rob Huver

In deze lezing krijgt u informatie over het leven in Engeland met de Engelsen en de verhouding van Engeland met Europa. Om op vakantie te kunnen communiceren en Engelstalige boeken en TV beter te kunnen volgen, is het nuttig en interessant om iets meer te weten van de Engelse cultuur, de historie en de gewoontes.
Lees meer 

eten

Maandag 28 augustus
Lezing/proeverij “Historisch eten”

Hans Bilo vertelt ons over het leven en eten van de afgelopen 2000 jaar. Een presentatie die aan de hand van hapjes en eten de geschiedenis bespreekt van 50 voor onze jaartelling tot en met de tweede wereldoorlog en de mijnwerkers.
Lees meer 

erotiek in schilderkunst

Dinsdag 29 augustus
Lezing: “Verborgen en verloren erotische betekenissen in de schilderkunst” door Arjen van Prooijen


In dit verhaal neemt Arjen u eerst mee naar de verborgen betekenissen in de schilderkunst van de 17de en 18de eeuw. Het verhaal start bij het schilderij “amor vincit omnia” (liefde overwint alles) van Caravaggio. Via de Utrechtse Caravaggisten neemt hij u mee naar Nederland en bespreekt enkele schilders uit de gouden eeuw zoals Vermeer en Jan Steen.
Lees meer 

Hanneke van der Werf

Maandag 4 september
Schrijversbezoek Hanneke van der Werf in de Week van de Alfabetisering.

Na meer dan 10 jaar lesgeven, coördineren en managen in de volwasseneneducatie NT1 en NT2 was de tijd rijp voor haar om zich nog meer te storten op het maken van les- en leesmateriaal. Als zelfstandige begon ze als bureauredacteur, maar ze kon het niet laten om zich met de inhoud te bemoeien. Naast zelf schrijven, inspireert ze ook graag anderen om te schrijven.
Lees meer 

Woensdag 20 september

Workshop babygebaren 

Lezen, spelen en zingen met je baby en dreumes is leuk, maar kan nog leuker en actiever. Hoe? Maak gebruik van babygebaren. Tijdens deze gezellige gebarenworkshop leer je hier meer over. Je ziet en ervaart hoe makkelijk babygebaren te leren en toe te passen zijn in de communicatie met jouw kind.
Lees meer