actoverzicht

workshop surprise maken

Woensdag 22 november 

Creatieve workshop “surprise maken”

De bibliotheek organiseert een gezellige creatieve workshop voor kinderen van 5 tot 10 jaar. We gaan een persoonlijke surprise knutselen voor iemand die we graag iets willen geven.
Lees meer

 

 

stijl

Woensdag 22 november

Lezing: “de Stijl” door kunsthistorica Erna Charbon

In 1917 werden De Stijlgroep en het maandblad 'De Stijl' opgericht. Hierin komen kunstenaars, architecten en schrijvers aan het woord die zoeken naar een nieuwe, abstracte beeldtaal die 'de nieuwe Beelding' of het 'Neoplasticisme', wordt genoemd. Kunst moest niet de werkelijkheid weergeven, maar de harmonie uitbeelden die volgens hen de wet was van het heelal. Abstracte vormen, rechte lijnen en heldere kleuren zouden de mensen op weg helpen naar waarheid en zuiverheid.
Lees meer

 

 

robots

Donderdag 23 november 

Ontdek wat robots voor ons kunnen betekenen


Robotica is een thema dat overal in de maatschappij speelt. Niet alleen in fabrieken zien we robots, maar ook in verzorgingshuizen, op scholen en in landbouw. Binnen een paar jaar zijn zelfrijdende auto's en bezorgdrones de normaalste zaak van de wereld. Ook vindt er een demonstratie plaats van een echte robot.
Lees meer

 

 

etiquette

Dinsdag 28 november

Lezing: “Etiquette en omgangsvormen” door butler Laurens Spanjersberg

Hij behandelt o.a. de volgende onderwerpen als: voorstellen, tafelmanieren, kledingvoorschriften, reageren op uitnodigingen, zakelijke etiquette en meer.
Alles wordt omringd met leuke verhalen uit de praktijk.
Lees meer

 

 

spreekuur belasting

Vragen over de belasting? Kom naar het inloopspreekuur van bibliotheek Landgraaf..

Heeft u moeite met het invullen van uw belastingpapieren en heeft u een hierover een vraag. Kom dan naar het gratis belastingspreekuur in de bibliotheek.
Tijdens het belastingspreekuur kunt u terecht met vragen over het invullen van uw belastingpapieren. Fred Hagelaars, werkzaam geweest bij FIOD helpt u op weg.
(Let op: Er worden geen belastingformulieren ingevuld)
Lees meer    

 

 

digisterker

Sterker naar de digitale overheid met Digisterker

U wordt als burger steeds vaker doorverwezen naar hun digitale loketten. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing. Daarmee probeert de overheid deze vorm van dienstverlening van burgers, bedrijven en organisaties te stimuleren. Digisterker stelt zich ten doel burgers te leren werken met de elektronische overheid, zodat zij zelfstandig gebruik kunnen maken van deze vorm van dienstverlening van bijvoorbeeld de gemeente, UWV en de Belastingdienst. 
In september en november zullen in de bibliotheek Landgraaf nieuwe cursussen starten.
Lees meer 

 

klikentik

CURSUS KLIK&TIK

Wilt u graag leren om de computer te gebruiken? Kom dan naar de cursus Klik&Tik en u leert:

  • Hoe werkt de computer, de muis en het toestenbord?
  • Zoeken en vinden op het internet
  • Hoe gebruikt u Facebook en andere social media?
  • E-mails sturen en ontvangen

Lees meer

 

taalvaardigheid

Campagne Taalvaardigheid

Nederlands moeilijk? De Bibliotheek helpt!

In Nederland hebben zo'n 2,5 miljoen mensen van zestien jaar en ouder moeite met lezen en schrijven. Dat zijn nieuwkomers, maar ook mensen die hier zijn geboren en getogen. Zij ervaren elke dag hoe lastig het is om niet goed te kunnen lezen en schrijven. Met zo'n groot aantal is er een grote kans dat jij ook iemand kent. Verwijs hen dan naar de Bibliotheek.

Activiteiten
De Bibliotheek helpt mensen graag om de taal beter te leren. Het maakt niet uit of zij Nederlands als moedertaal hebben of anderstalig zijn. Er zijn groepsactiviteiten, maar ook mogelijkheden om individueel te oefenen. Soms organiseren we dit zelf, met vrijwilligers, en soms samen met andere organisaties. De meeste activiteiten zijn gratis, ook voor wie geen lid is van de Bibliotheek.
Lees meer